een sociale en praktische benadering van een circulaire stad
Slider

Over Stadsgas

De activiteiten van Stadsgas zijn de wederverkoop van biogasinstallaties, inclusief de voorstudies en nazorg. Dit gebeurt in samenwerking met de technologieleverancier The Waste Transformers.

“We richten ons op de exploitatie en verspreiding van kleinschalige biogasinstallaties waar biogas wordt gebruikt voor lokale energieproductie”

Organisatie

Stadsgas levert projecten waar energie gemaakt wordt van voedselrestjes in de bebouwde omgeving. We doen dit door middel van een biogasinstallatie. Hier werken bacteriën hard om de suikers en vetten uit de voedselrestjes om te zetten naar biogas. Dit gas lijkt op aardgas en is goed te verbranden om bijvoorbeeld mee te verhitten en elektriciteit op te wekken. Een bijproduct is hoogwaardige grondverbeteraar die overal ingezet kan worden.

GroenCollect maakte oorspronkelijk deel uit van Stadsgas. Om het risico te spreiden, werd besloten GroenCollect te splitsen van Stadgas BV. GroenCollect levert de levering van organische reststoffen aan de individuele installaties, indien de klant dit wenst. Daarnaast sorteert GroenCollect fruitresten uit de voedingsmiddelenindustrie rondom Rotterdam. Een poging wordt gedaan om te verzamelen door middel van elektrisch vervoer en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Close Menu